Alles voor een lach op de snoet van jouw kapoen!

Na 5 jaar grimeren en buikjes beschilderen hebben we ons verdiept in een nieuw project. Namelijk gipsbuiken! 

Wat zijn gipsbuiken?

Een gipsbuik is een leuke herinnering aan je zwangerschap. Het is letterlijk een gipsafdruk van jouw zwangere buik. Deze wordt dan in bespreking met de klant afwerkt naar een mooi geheel. 

 

Ik heb zelf workshops gevolgd bij Anolio en heb door haar alle kneepjes van het vak geleerd.

Hoe bekom je zo een gipsbuik?

Eerst bespreken we samen wat de klant wenst, want er zijn super veel mogelijkheden van afwerking. Daarna spreken we een datum af dat we de gipsafdruk gaan maken. Dit kan bij mij in mijn werkruimte (Schilde) of op locatie (hiervoor worden wel vervoerskosten gerekend). Als de gipsafdruk klaar is blijft hij bij mij, of neem ik deze mee naar huis om deze later af te werken. Let er wel op dat er een verwerkingstijd is van ongeveer een maand, dit hangt af van gewenste afwerking. Ik laat altijd de vorderingen weten via een berichtje. 


Een gipsbuik kan afwerkt worden bij Grimenco in drie stijlen of een combinatie van; 

- Vintage (bekleed met kant)

- Schildering (bekleed met een schilderij)

- Mozaïek (bekleed met mozaïek-steentjes)

Er is niet echt een ideale tijd in je zwangerschap voor een gipsbuik te maken, maar zelf raad ik aan om tussen 30 en 36 weken te komen. De buik is mooi bol dan en vaak nog niet ingedaald.

Draag tijdens het gipsen oud ondergoed, de gips en vaseline dat ik gebruik, is moeilijk uit de kleding te wassen. Zorg ook voor een proper setje ondergoed en een handdoek. Je kan je bij mij douchen na afloop. 

Medisch aandachtspunt.

Het gipsen is veilig voor zowel moeder als kind, maar het kan eens voorvallen dat een vrouw onwel wordt tijdens het gipsen. Mocht je tijdens het gipsen het gevoel hebben dat je niet lekker wordt, laat je met dit weten zodat ik op tijd voorzorgmaatregelen kan nemen. 

Zorg dat je van te voren goed gegeten en gedronken hebt en ontspan en geniet van het gipsen.

Oude of mislukte gipsbuik? 

Heb je thuis een gipsbuik dat nog niet afgewerkt is? Dan mag je die ook gerust langsbrengen. Ik werk hem graag voor je af. Voor verstevigen, en afwerken met een ophangsysteem betaal je 20€ excl. de dec

0