Alles voor een lach op de snoet van jouw kapoen!

Wat is een gipsbuik?

Een gipsbuik is een gipsafdruk van je zwangere buik. Deze maken we door nat gipsverband op je buik te leggen en dit te laten drogen. Wanneer het gips opgedroogd is, kan je het voorzichtig loshalen. Je hebt dan een 3D-afdruk van je buik. Deze kan je bewaren als mooie herinnering aan je lichaam tijdens de zwangerschap. Deze werk ik dan helemaal af naar wens van de mama in spe.

Wanneer het best een gipsbuik maken?

Een goed moment om een gipsbuik te maken is als je 30 weken tot 37 weken zwanger bent. Je buik is dan al mooi groot, maar zit wat minder in de weg dan in de laatste weken. Ook heb je vaak nog wat meer energie. Tijdens het maken van de gipsafdruk moet je ongeveer een half uur tot een uur stil zitten. Het is fijn als je dat comfortabel kan volhouden. Vroeger kan natuurlijk ook altijd maar vaak wensen mama's een mooie ronde buik.

Hoelang duurt het zetten van een gipsbuik en de afwerking ervan?

Om enkel de gipsafdruk te zetten mag je toch al gauw een uur rekenen. Dit is vooral omdat de mama in spe zich comfortabel moet voelen. Ik vind openheid en eerlijkheid een zeer belangrijke factor tijdens het zetten van een gipsbuik. Als de mama zich even niet zo goed voelt kan ze dit zeggen en nemen we even een pauze. Ik heb ook een opleiding ehbo en reanimatie gevolgd zodat iedereen zich zeker veilig kan voelen bij grimenco. 


Ik probeer altijd de buik zo snel mogelijk af te werken maar doordat hier best veel werk in zit kan dit oplopen tot een maand. Ik houd de mama in spe op de hoogte hoever ik reeds sta als dit gewenst is.

Grimenco heeft 3 verschillende afwerkingen, een combinatie van deze afwerkingen is ook altijd mogelijk;

* Vintage (afwerking met kant)

*Schildering (afwerking met verf)

*Mozaïek (afwerking met stukjes glas of steen)

Extra tips voor een gipsbuik.

Om van je gipsbuik echt een succes te maken, kan je de volgende tips in gedachte houden;

  • Draag tijdens het gipsen oud ondergoed, het gips en  de vaseline die ik gebruik, is moeilijk uit de kleding te wassen. 
  • Zorg ook voor een proper setje ondergoed en een handdoek. Je kan je bij mij douchen na het zetten van de gipsbuik.
  • Mocht je tijdens het gipsen het gevoel hebben dat je onwel wordt, laat je me dit weten zodat ik op tijd voorzorgsmaatregelen kan nemen.
  • Zorg dat je van te voren goed gegeten en gedronken hebt, ontspan je en geniet van het gipsen.

Oude of mislukte gipsbuik?

Heb je thuis een gipsbuik die nog niet is afgewerkt, of waarvan jij denkt dat hij mislukt is? Stuur me gerust een foto via mail naar [email protected] en dan kunnen we zien wat we ermee kunnen doen. Ik werk hem graag voor je af. 

Neem contact met ons op

We horen graag van je, vertel ons wat je in gedachten hebt

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Je bericht is verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Bron; https://www.24baby.nl/zwanger/zwangerschapspraat/gipsbuik-maken/